Interimopdrachten


Cliënten in het bedrijfsleven of de advocatuur kunnen ons ook inschakelen voor juridische interim-opdrachten op de eerder genoemde terreinen Corporate/M&A en Financieringstransacties. Wij zijn dan gedurende een bepaalde periode, die kan variëren van enkele weken tot circa een halfjaar, voor één of meer dagen per week werkzaam op het kantoor van de cliënt - of, naar behoefte, op afstand - om deze te ondersteunen bij één of meer specifieke transacties of projecten. Wij hebben ruime ervaring met de uitvoering van interim-opdrachten en zijn in staat om ons op korte termijn in te werken bij de cliënt.

Zelfstandige rol in de juridische begeleiding

Binnen het commerciële of (bedrijfs-)juridische team van de corporate cliënt vervullen wij een zelfstandige rol in de juridische begeleiding van de aangewezen overname-, (des)investerings- of financieringstransactie(s).

Back-up en waarneming ten behoeve van partners bij advocatenkantoren

Bij opdrachten binnen de advocatuur treden wij op als de flexibele ‘back-up’ of ‘achtervang’ ten behoeve van een M&A- of banking partner van een advocatenkantoor.

Voordelen

Voordelen voor de cliënt zijn:
  • Tijdelijke en flexibele ondersteuning en inzet in geval van opbouw, groei of herstructurering van de eigen organisatie of praktijk, extra drukte, afwezigheid van de betreffende partner of eigen (senior) medewerker(s) of behoefte aan specifieke vakkennis en ervaring (“flexibele schil”).
  • Continuïteit in de serviceverlening aan uw eigen cliënten (extern of intern) en begeleiding van uw medewerkers.
  • Ongestoorde afwezigheid zonder zorgen; het niet hoeven ‘runnen’ van de praktijk vanaf het vakantieadres, etc.; geen noodzaak voor andere partners van het kantoor om de praktijk van de afwezige partner waar te nemen. Vanzelfsprekend wel overleg en ’updates’ wanneer gewenst of geïndiceerd.
  • Onafhankelijke, betrouwbare en integere dienstverlening; geen concurrentie en geen bedreiging voor de positie of carrièrelijn van medewerkers.
  • Pro-actieve, pragmatische en ‘hands-on’ ondersteuning.
  • Door opdracht verdere verdieping en verbreding van onze kennis van het bedrijf/de business van de cliënt.
  • Exclusiviteit gedurende de afgesproken dagen.
  • Inzet op projectbasis mogelijk, bijv. ‘(lead) counsel’ op één of meer specifieke transacties of ter invulling van een ontbrekende specialisatie.
  • Naar behoefte op uw eigen kantoorlocatie of op afstand.
  • In geval van continuïteit in de serviceverlening kan een aangepaste tariefstelling worden overeengekomen.