Profiel


Achtergrond

Oprichter en naamgever van het kantoor is Mr Drs G.M. (Marc) Menon. Marc Menon studeerde in Leiden (Nederlands Recht en Vrij Doctoraal examen) en studeerde af in 1990. Aansluitend volgde hij met succes een Master of Law-opleiding (LL.M Corporate & Commercial Law; 1991) aan de University of London.

Werkervaring

Na het vervullen van zijn militaire dienstplicht als reserve-officier academisch gevormd (ROAG), startte hij op 1 februari 1993 als advocaat bij Loeff Claeys Verbeke (vanaf 1 januari 2000: Loyens & Loeff). Van december 2000 tot en met september 2005 was hij werkzaam als advocaat bij Arthur Andersen/Andersen Legal (vanaf september 2002: AKD) om vervolgens in oktober 2005 de overstap te maken naar Holland Van Gijzen Advocaten en Notarissen. Op 1 november 2011 is hij zijn eigen kantoor gestart.

Ruime ervaring

Marc Menon was actief op een breed scala aan rechtsgebieden: zeerecht, de algemene procespraktijk, insolventierecht en energierecht. Sinds 2000 ligt zijn focus op fusies- en overnames en op het bank- en effectenrecht. Het raakvlak tussen een bedrijfsovername en de financiering daarvan heeft zijn bijzondere aandacht.

Juridische deskundigheid en transactiebegeleiding

Onder de cliënten van het kantoor bevinden zich nationale en internationale groot- en midzakelijke ondernemingen en instellingen (vertegenwoordigd door CEO, CFO of (bedrijfs)juridische afdeling) en/of hun aandeelhouders, (partners van) advocatenkantoren, maar ook DGA's van leidende ondernemingen die, naast juridische deskundigheid en transactiebegeleiding, behoefte hebben aan een ervaren klankbord en 'sparring partner'.